Tekno RC EB410 - Η ιστορία - Μέρος 1ο !

Tekno RC EB410 - Η ιστορία - Μέρος 1ο !

( Σύντομα το νέο buggy αλλά και όλα τα προιόντα της Tekno RC στο κατάστημά μας )

Η 1/10 κατηγορία 4WD βρίσκεται στο χώρο του μοντελισμού περίπου για τρεις δεκαετίες. Γενικά θεωρούταν μια προηγμένη και σχετικά δαπανηρή κατηγορία για να αγωνιστείς , με αποτέλεσμα να μην είχε απολαύσει την ίδια δημοτικότητα με την αντίστοιχη 2WD . Εκτός από το ότι είναι κάπως ευαίσθητα, οι μπαταρίες και οι κινητήρες δυσκολευόταν με το παραπάνω βάρος που χρειαζόταν για κίνηση και στους μπροστινούς τροχούς.

Με την εμφάνιση των brushless κινητήρων και των μπαταριών LiPo, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι η κατηγορία να γίνει πιο δημοφιλής. Εκτός από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η πιο σημαντική παράμετρος στην εξέλιξη της 1/10 κλίμακας offroad ήταν η επιφάνεια της πίστας. Οι μέρες με τις σκονισμένες διαδρομές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Τώρα έχουμε χαλιά, astro και πηλό υψηλού κρατήματος σε όλο τον κόσμο.

Με τα χρόνια, ο σχεδιασμός των 2WD buggy ανταποκρίθηκε με πιο κομψά σχέδια, βελτιωμένη κατανομή βάρους, αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αυξημένη αντοχή και ελαφρώς αναθεωρημένη γεωμετρία ενώ τα σχέδια 4WD παρέμειναν σχετικά τα ίδια. Ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να παραμένουν στους ιμάντες, ενώ άλλες χρησιμοποιούν άξονα με παραδοσιακή διάταξη ηλεκτρονικών 4WD. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα μεταφέρονται από σχέδια δέκα ή είκοσι ετών. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Η Tekno RC έγινε από εταιρία ανταλλακτικών εξαρτημάτων σε κατασκευαστή πλήρους κιτ όταν κυκλοφόρησε το EB48 Electric 1/8th Buggy το 2012. Αυτό το πρώτο κρίσιμο έργο ξεκίνησε το 2008. Γνωρίζαμε ότι το κιτ για το ντεμπούτο έπρεπε να είναι ανθεκτικό, καινοτόμο και το σημαντικότερο , Ανταγωνιστικό. Αυτή η διαδικασία απαίτησε τέσσερα χρόνια προσεκτικής έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών.

Κατά το σχεδιασμό του EB410 εισερχόμασταν σε μια ακόμα πιο ανταγωνιστική αγορά. Κατά συνέπεια, το καθήκον μας να δημιουργήσουμε ένα νέο 1/10th 4WD buggy ήταν πολύ πιο έντονο. Τα πρώτα μας αρχεία CAD για το EB410 χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2012, πριν κυκλοφορήσει το αρχικό EB48. Πέντε χρόνια και περίπου 24 διαφορετικές εκδοχές αργότερα, είμαστε τελικά έτοιμοι να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του buggy.

Όχι, το EB410 δεν είναι ένα «αντίγραφο» ενός υπάρχοντος buggy. Αλλά δεν το διαφοροποιήσαμε μόνο για να είμαστε «διαφορετικοί». Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού εξετάστηκαν προσεκτικά και δοκιμάστηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης φάσης πρωτοτύπου. Οποιεσδήποτε πτυχές σχεδιασμού που δεν ικανοποιούνταν κατά τη διάρκεια των δοκιμών επανασχεδιάστηκαν και επανεξετάστηκαν μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα και δεν έγινε καμία περικοπή μέχρι να δούμε ολόκληρο το όραμά μας να ζωντανεύει.

Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το πιο αναμενόμενο κιτ μέχρι σήμερα, γι 'αυτό ξοδέψαμε όσο χρόνο χρειαζόταν για να κάνουμε την καλύτερη δουλειά . Πρέπει να βγάλουμε στην παραγωγή ένα κιτ που πραγματικά θα ανταποκριθεί στη φήμη της Tekno RC για απόδοση, ανθεκτικότητα και καινοτομία.

EB410 features:

Shaft Driven 4WD
3 High Volume Fluid Filled Adjustable Differentials
Ideal Weight Distribution for Modern High Traction Surfaces
7075 CNC Machined and LIghtened Hard Anodized 3mm Chassis
7075 CNC Machined Adjustable Hinge Pin Brace System
7075 CNC Machined 2-piece Motor Mount System
7075 Tapered Lightweight Center Driveshafts
Captured CVA Front and Rear Driveshafts
Heavy Duty 6mm Stub Axles
Industry-First 4WD Offroad Reverse Bellcrank Steering System
13mm Hard Anodized Threaded Shock Bodies
3.5mm Shock Shafts with X-Ring Cartridge
Locking Spring Perch Design
Downstop Screws for Easy Droop Adjustment
Quick Access to Diffs and Maintenance Friendly Layout
Fighter Jet Inspired Body Design and Pre-Cut Lexan Wing
Compatible with Standard or Low Profile Servos
Compatible with ‘Shorty’ Battery Packs
Compatible with Most Popular Wheels
Suggested Street Price: $399.99

Please join us in the Tekno RC Owners Group and we will be happy to answer questions regarding the EB410, any of our vehicles or products. We will only be answering questions relating to the most recent EB410 article (don't want to give away the surprize😀) until all articles are released then we will be happy to answer all questions.