Tekno RC EB410 - Η ιστορία - Μέρος 1ο !

( Σύντομα το νέο buggy αλλά και όλα τα προιόντα της Tekno RC στο κατάστημά μας )

Η 1/10 κατηγορία 4WD βρίσκεται στο χώρο του μοντελισμού περίπου για τρεις δεκαετίες. Γενικά θεωρούταν μια προηγμένη και σχετικά δαπανηρή κατηγορία για να αγωνιστείς , με αποτέλεσμα να μην είχε απολαύσει την ίδια δημοτικότητα με την αντίστοιχη 2WD . Εκτός από το ότι είναι κάπως ευαίσθητα, οι μπαταρίες και οι κινητήρες δυσκολευόταν με το παραπάνω βάρος που χρειαζόταν για κίνηση και στους μπροστινούς τροχούς.

Με την εμφάνιση των brushless κινητήρων και των μπαταριών LiPo, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι η κατηγορία να γίνει πιο δημοφιλής. Εκτός από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η πιο σημαντική παράμετρος στην εξέλιξη της 1/10 κλίμακας offroad ήταν η επιφάνεια της πίστας. Οι μέρες με τις σκονισμένες διαδρομές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Τώρα έχουμε χαλιά, astro και πηλό υψηλού κρατήματος σε όλο τον κόσμο.

Με τα χρόνια, ο σχεδιασμός των 2WD buggy ανταποκρίθηκε με πιο κομψά σχέδια, βελτιωμένη κατανομή βάρους, αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αυξημένη αντοχή και ελαφρώς αναθεωρημένη γεωμετρία ενώ τα σχέδια 4WD παρέμειναν σχετικά τα ίδια. Ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να παραμένουν στους ιμάντες, ενώ άλλες χρησιμοποιούν άξονα με παραδοσιακή διάταξη ηλεκτρονικών 4WD. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα μεταφέρονται από σχέδια δέκα ή είκοσι ετών. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Η Tekno RC έγινε από εταιρία ανταλλακτικών εξαρτημάτων σε κατασκευαστή πλήρους κιτ όταν κυκλοφόρησε το EB48 Electric 1/8th Buggy το 2012. Αυτό το πρώτο κρίσιμο έργο ξεκίνησε το 2008. Γνωρίζαμε ότι το κιτ για το ντεμπούτο έπρεπε να είναι ανθεκτικό, καινοτόμο και το σημαντικότερο , Ανταγωνιστικό. Αυτή η διαδικασία απαίτησε τέσσερα χρόνια προσεκτικής έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών.

Κατά το σχεδιασμό του EB410 εισερχόμασταν σε μια ακόμα πιο ανταγωνιστική αγορά. Κατά συνέπεια, το καθήκον μας να δημιουργήσουμε ένα νέο 1/10th 4WD buggy ήταν πολύ πιο έντονο. Τα πρώτα μας αρχεία CAD για το EB410 χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2012, πριν κυκλοφορήσει το αρχικό EB48. Πέντε χρόνια και περίπου 24 διαφορετικές εκδοχές αργότερα, είμαστε τελικά έτοιμοι να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του buggy.

Όχι, το EB410 δεν είναι ένα «αντίγραφο» ενός υπάρχοντος buggy. Αλλά δεν το διαφοροποιήσαμε μόνο για να είμαστε «διαφορετικοί». Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού εξετάστηκαν προσεκτικά και δοκιμάστηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης φάσης πρωτοτύπου. Οποιεσδήποτε πτυχές σχεδιασμού που δεν ικανοποιούνταν κατά τη διάρκεια των δοκιμών επανασχεδιάστηκαν και επανεξετάστηκαν μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα και δεν έγινε καμία περικοπή μέχρι να δούμε ολόκληρο το όραμά μας να ζωντανεύει.

Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το πιο αναμενόμενο κιτ μέχρι σήμερα, γι 'αυτό ξοδέψαμε όσο χρόνο χρειαζόταν για να κάνουμε την καλύτερη δουλειά . Πρέπει να βγάλουμε στην παραγωγή ένα κιτ που πραγματικά θα ανταποκριθεί στη φήμη της Tekno RC για απόδοση, ανθεκτικότητα και καινοτομία.

Χαρακτηριστικά του EB410:

Τετρακίνητο με άξονα οδήγησης
3 Ρυθμιζόμενα διαφορικά γεμάτα υγρό υψηλής έντασης
Ιδανική κατανομή βάρους για σύγχρονες επιφάνειες υψηλής πρόσφυσης
7075 CNC επεξεργασμένο και ελαφρύ σκληρό ανοδιωμένο πλαίσιο 3mm
7075 CNC μηχανικά ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης καρφίτσας
7075 CNC Machine Mount System 2 τεμαχίων
7075 Κωνικοί ελαφροί κεντρικοί άξονες μετάδοσης κίνησης
Συλλήψεις CVA Εμπρός και Πίσω άξονες μετάδοσης κίνησης
Αξονες μειωμένης διαμέτρου 6mm υψηλής αντοχής
Industry-First 4WD Offroad Reverse Bellcrank Steering System
Σκληρά ανοδιωμένα σπειρώματα σοκ 13mm
Άξονες κρούσης 3,5 mm με φυσίγγιο X-Ring
Σχεδιασμός ανάρτησης ελατηρίου κλειδϝής
Βίδες Downstop για εύκολη ρύθμιση της πτώσης
Γρήγορη πρόσβαση σε Διαφορές και φιλική προς τη συντήρηση διάταξη
Σχέδιο αμαξώματος εμπνευσμένο από Fighter Jet και προ-κομμένο φτερό Lexan
Συμβατό με Standard ή Low Profile Servo
Συμβατό με πακέτα μπαταριών «Shorty».
Συμβατό με τους πιο δημοφιλείς τροχούς
Προτεινόμενη τιμή οδού: 399,99 $

Ελάτε μαζί μας στο Tekno RC Owners Group και θα χαρούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με το EB410, οποιοδήποτε από τα οχήματα ή τα προϊόντα μας. Θα απαντήσουμε μόνο σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το πιο πρόσφατο άρθρο EB410 (δεν θέλω να χαρίσουμε την έκπληξη 😀 ) μέχρι να κυκλοφορήσουν όλα τα άρθρα, τότε θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις.